Skip to main content

Gasztronómia

Baja a halászlé városa. Számtalan étterem, kávézó és cukrászda várja az ide látogatókat.

A bajai halászlét számtalan módon készítik - mi is közzéteszünk egy receptet:

Hozzávalók 6 személyre:

  • 3 kg ponty
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 púpos evőkanál édes-nemes őrölt piros paprika
  • ízlés szerint csípős cseresznyepaprika
  • gyufatészta

Elkészítése:

A halat megtisztítjuk, a belsőségeket külön választjuk. A hal húsát feldaraboljuk, beirdaljuk és besózzuk, majd 1 órát állni hagyjuk. Ezalatt a vöröshagymát felkockázzuk és tüzet rakunk. A bográcsba tesszük a halat, a hagymát és felöntjük vízzel - kb. 1.2 liter vizet számolunk 1 kg halhoz. Erős tűzön felforraljuk és ha már elfőtt a habja, hozzátesszük az őrölt piros paprikát is. Forrástól számított 15 perc múlva mehet bele a belsőség és a csípős paprika is. A gyufatésztát külön edénybe kifőzzük. A halászlé forrás után kb. fél óra múlva készül el.